Zöldborsóleves galuskával recept

2014-12-28
  • Adag: 4-5
  • Elkészítési idő: 60perc

Gyorsan elkészíthető, tartalmas, finom leves.

Összetevők

  • Leveshez: 3 db közepes sárgarépa
  • 2 db közepes fehérrépa
  • 1 fej hagyma (közepes)
  • üveges borsó vagy 450 g zöldborsó (mirelit)
  • pár szál petrezselyem (vagy szárított petrezselyem)
  • 2 ek. napraforgó olaj
  • só ízlés szerint
  • pirospaprika ízlés szerint
  • bors (őrölt) ízlés szerint
  • ételízesítő ízlés szerint
  • A galuskához: 1 db tojás
  • só ízlés szerint
  • 4-5 ek. finomliszt
  • víz

Elkészítés módja

Lépés 1

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, majd kevés olajon megdinszteljük. A répákat meghámozzuk és karikára vágjuk, majd hozzáadjuk megdinsztelt hagymához. Sózzuk, borsozzuk, ételízesítőt adunk hozzá, pirospaprikát és petrezselymet (apróra vágott vagy szárított).

Lépés 2

Vízzel felöntjük, ha mirelit borsót használunk, azt is hozzáadjuk. Ha üveges borsónk van, csak akkor tegyük hozzá, amikor a zöldségek már megfőttek. (levével együtt). Én egy fél marék eperlevél tésztát és szoktam beletenni, díszesebb a leves 🙂 de elhagyható.

Lépés 3

Közben elkészíthetjük a galuskát. 1 tálkába beleütjük a tojást, kevés sót adunk hozzá és 4-5 evőkanál finomlisztet, hogy nokedli állagú legyen. (ha szükséges kis vizet is adhatunk hozzá) A kész levesbe nokedli szaggatóval beleszaggatjuk, és 2-3 percig főzzük, hogy az utolsó darabok is megfőjenek. Jó étvágyat!

Recept típus: Címkék: , , , Összetevők: , , , , , , , ,
A recept értékelése

(5 / 5)

5 5 1
Ha tetszett, értékeld a receptet!

1 fő értékelte ezt a recepet.

További receptek:
  • császármorzsa

    Császármorzsa

  • töltött káposzta

    Töltött káposzta

  • frankfurti leves

    Frankfurti leves

  • mákos guba recept

    Mákos guba

  • fasírtos sün recept

    Fasírtos Süni (hidegtál dekoráció)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

nyolc + öt =