Túrós-vaníliás palacsinta recept

2015-01-28
  • Adag: 4
  • Elkészítési idő: 60perc

Mennyei édesség akár tartalmasabb levesek mellé, vagy reggelire, vacsorára, de akár önmagában is megállja a helyét desszertként.

Összetevők

  • Palacsintához: 40 dkg finomliszt
  • 2 db tojás
  • 2 dl szódavíz
  • 4-5 dl tej (ki milyen állagúan szereti)
  • 1 csipet só, 1 csipet cukor
  • 1 ek. olaj a tésztájába
  • 1 dl olaj a sütéshez
  • Töltelékhez: 25 dkg tehéntúró
  • 2,5 dl tej
  • fél csomag vaníliás puding
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 ek. porcukor
  • reszelt citromhéj
  • 1 marék mazsola

Elkészítés módja

Lépés 1

Palacsinta készítése: A tojásokat egy csipet sóval és egy csipet cukorral felverjük. Adagoljuk hozzá a tejet, szódát és a lisztet, valamint az egy evőkanál olajat majd csomómentesen dolgozzuk el. (az állagán könnyen változtathatunk több tej vagy több liszt hozzáadásával, ki milyen formában szereti)

Lépés 2

A serpenyőt pár csepp olajjal felforrósítjuk és már süthetjük is a tésztát. Az olajozást minden sütés előtt megismételjük.

Lépés 3

Töltelék készítése: A mazsolát langyos vízbe beáztatjuk. A fél csomag pudingport elkészítjük a 2,5 dl tejjel és porcukorral, majd teljesen kihűtjük. Hozzákeverjük az áttört túrót, a mazsolát, a citromhéjat valamint a vaníliás cukrot. A palacsintákat megtöltjük a túrós krémmel, és háromszögbe hajtjuk. Jó étvágyat!

A recept értékelése

(1 / 5)

1 5 1
Ha tetszett, értékeld a receptet!

1 fő értékelte ezt a recepet.

További receptek:
  • rizskoch

    Rizskoch (rízskók)

  • császármorzsa

    Császármorzsa

  • töltött káposzta

    Töltött káposzta

  • frankfurti leves

    Frankfurti leves

  • mákos guba recept

    Mákos guba

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizennyolc + négy =