Töltött káposzta recept

2018-05-28

Összetevők

  • 1 fej káposzta
  • 1 szál kolbász
  • 60 dkg darált hús
  • 40 dkg savanyú káposzta
  • 1 bögre rizs
  • 2 tk.Fűszerpaprika
  • 1 tk.kömény
  • Só, bors
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • Tálaláshoz tejföl

Elkészítés módja

Lépés 1

Először elkészítjük a tölteléket, ehhez egy serpenyőben 2 ek. olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Egy tálba tesszük a húst, fűszereket, tojást, rizst, fűszerpaprikát és a kihűlt pirított hagymát is. Ha jól összekevertük félretesszük, hogy összeérjenek az ízek. Addig elkészítjük a töltelékhez a káposzta leveleket.

Lépés 2

A fejes káposzta torzsáját, kemény közepét nem túl mélyen óvatosan kivágjuk. Majd egy fazéknyi forrásba lévő vízbe dobjuk. Pár percig hagyjuk forrni, majd amikor már kezdenek leválni a levelek, villával leválasztjuk őket, és kivesszük, egy öblösebb tálba kikészítjük őket, hogy kihűljenek. Ezt folytatjuk míg az összes levél le nem jön a káposztáról. Majd a közepét is kivesszük, és szeletekre vágjuk.

Lépés 3

Megtöltjük a káposzta leveleket a hússal. A káposzta levél egyik sarkába egy kis marék húst teszünk, ellentétes irányból felgörgetjük és benyomkodjuk a töltelék végén kilógó káposztát.

Lépés 4

Egy nagyobb lábas aljára kevés savanyú káposztát teszünk, majd ráhelyezzük a töltelékeket. Ismét jöhet savanyított káposzta és a megfőtt káposzta közepe amelyet csíkokra vágtunk. A kisebb darabokra vágott kolbászokat rejthetjük a töltelékek közé vagy a tetejére is hagyhatunk belőle. Felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepve majd takarék lángon kevergetés nélkül kb 50 percig főzzük.

Recept típus: Címkék: , , Összetevők: , , , , , , , , ,
A recept értékelése

(0 / 5)

0 5 0
Ha tetszett, értékeld a receptet!

0 fő értékelte ezt a recepet.

További receptek:
  • császármorzsa

    Császármorzsa

  • frankfurti leves

    Frankfurti leves

  • mákos guba recept

    Mákos guba

  • fasírtos sün recept

    Fasírtos Süni (hidegtál dekoráció)

  • sajtgolyó recept

    Sajtgolyó

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × 4 =