Tejszínes hagymakrémleves recept

2015-10-06
  • Adag: 4-5
  • Előkészítési idő: 40perc

Összetevők

  • 5-6 fej nagyobb vöröshagyma
  • 2-3 ek. margarin
  • 2 db húsleves kocka
  • 2 ek. finomliszt
  • 2 dl tejszín + 1 dl tej
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors, majoránna és szerecsendió az ízesítéshez

Elkészítés módja

Lépés 1

A hagymafejeket megpucoljuk, majd apró kockára vágjuk. Margarinon megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát. (fokhagymanyomóval széttört, vagy apróra vágott) Néhányat keverünk rajta, hagyjuk, hogy a fokhagyma íze érvényesüljön, majd felöntjük 1-1,5 l vízzel és beledobjuk a húsleves kockákat is. Sózzuk, borsozzuk, majoránnát és szerecsendiót adunk hozzá ízlésünknek megfelelően.

Lépés 2

Mikor a hagyma megpuhult, összeturmixoljuk. Közben a tejszínt kikeverjük a liszttel, majd hígítsuk fel tejjel. Adjuk hozzá a hagymapürénkhez és főzzük még néhány percig.

Lépés 3

Tipp: nagyobb kifliket karikára vágunk, megszórjuk sajttal, majd sütőben pirosra sütjük. Mi ezzel szeretjük, de akár pirított zsemlekockával, esetleg levesgyönggyel is tálalhatjuk. Jó étvágyat!

Recept típus: Címkék: , , , , , Összetevők: , , , , , , , , ,
A recept értékelése

(0 / 5)

0 5 0
Ha tetszett, értékeld a receptet!

0 fő értékelte ezt a recepet.

További receptek:
  • császármorzsa

    Császármorzsa

  • töltött káposzta

    Töltött káposzta

  • frankfurti leves

    Frankfurti leves

  • mákos guba recept

    Mákos guba

  • fasírtos sün recept

    Fasírtos Süni (hidegtál dekoráció)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

kettő × kettő =