Tejszínes gombaszósz, gombamártás spagettivel recept

2015-02-27
  • Adag: 4-5
  • Elkészítési idő: 60perc

Ízletes, gyorsan elkészíthető tésztaétel.

Összetevők

  • 50 dkg gomba
  • 4 ek. margarin
  • 1,5 ek. citromlé
  • 4 ek. liszt
  • 4-5 dl húsleves (lehet 2 db leveskockából is)
  • 2 dl tejszín
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés módja

Lépés 1

A gombát megpucoljuk, felszeleteljük majd margarinon pirítjuk. Szűrőn lecsepegtetjük, összekeverjük a citromlével, sóval, borssal, petrezselyemmel. (petrezselyem lehet szárított is)

Lépés 2

A zsiradékot, amiben a gomba sült csomómentesen összekeverjük a tejszínnel, tejföllel és a liszttel.

Lépés 3

A nagy fej hagymánkat nagyon vékony szeletekre lereszeljük, majd ha a vizünk (4-5 dl) már forrásban van, beledobjuk a húsleves kockákkal együtt és 10 percig főzzük. Összeöntünk minden elkészített hozzávalót és sűrű mártássá főzzük.

Lépés 4

A szószt spagetti tésztára szedjük és gazdagon megszórjuk reszelt sajttal. Jó étvágyat!

A recept értékelése

(0 / 5)

0 5 0
Ha tetszett, értékeld a receptet!

0 fő értékelte ezt a recepet.

További receptek:
  • császármorzsa

    Császármorzsa

  • töltött káposzta

    Töltött káposzta

  • frankfurti leves

    Frankfurti leves

  • mákos guba recept

    Mákos guba

  • fasírtos sün recept

    Fasírtos Süni (hidegtál dekoráció)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

7 − 6 =