Tejszínes borsófőzelék (édeskés) recept

2014-12-28
  • Adag: 4
  • Elkészítési idő: 30perc

Az egyszerű és gyors ételek közé tartozik. Ha nagyon kevés időd van és mégis valami táplálóra/finomra vágysz, ajánlom figyelmedbe!

Összetevők

  • 1 üveges zöldborsó (de mirelit borsóval is tökéletes 400-500g)
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2-3 csapott ek. finomliszt (amilyen sűrűn szeretjük)
  • 2 dl tej
  • 2 dl víz
  • só ízlés szerint
  • cukor ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • majoránna ízlés szerint

Elkészítés módja

Lépés 1

Az üveges borsót levével együtt beletesszük a főzőedénybe, felöntjük vízzel, épp hogy ellepje. (Mirelit borsó esetén, forrásban lévő vízhez öntjük és puhára főzzük) Felfőzzük, közben sózzuk, borsozzuk, majoránnát teszünk bele és cukrozzuk ízlés szerint. (Én egy kicsit édeskésebben szeretem)

Lépés 2

Az üveges borsónak nem kell főnie, tehát mikor felforrt hozzáadjuk a liszttel csomómentesre kevert tejszínt és tejet, és még további 5-6 percig főzzük.

Lépés 3

Sült virslivel, sonkával, tükörtojással, főtt tojással vagy fasírttal tálaljuk.

Recept típus: Címkék: , , , , , Összetevők: , , , , , ,
A recept értékelése

(0 / 5)

0 5 0
Ha tetszett, értékeld a receptet!

0 fő értékelte ezt a recepet.

További receptek:
  • császármorzsa

    Császármorzsa

  • töltött káposzta

    Töltött káposzta

  • frankfurti leves

    Frankfurti leves

  • mákos guba recept

    Mákos guba

  • fasírtos sün recept

    Fasírtos Süni (hidegtál dekoráció)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizenhét − 16 =