Tejfölös zöldbableves recept

2015-01-25
  • Adag: 4
  • Elkészítési idő: 60perc

Könnyű, friss, üde kis leves. A kertben termett friss zsenge zöldbabból a legfinomabb!

Összetevők

  • 50 dkg zöldbab (mirelit, üveges, esetleg friss)
  • karalábé fele
  • 2 db fehérrépa
  • 3 db közepes sárgarépa
  • 2 db kisebb krumpli
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél-fél csokor petrezselyem és kapor
  • 3 db babérlevél
  • 1 kis pohár tejföl
  • rántáshoz: liszt, olaj, pirospaprika
  • só, ecet ízlés szerint

Elkészítés módja

Lépés 1

A zöldségeket megpucoljuk és a zöldbabbal együtt föltesszük annyi vízzel főni, hogy bőven ellepje. Ízesítjük sóval, beletesszük a babérlevelet, a petrezselyem-, kapor zöldet és a fokhagymát.

Lépés 2

Elkészítjük a rántást, 3 ek. lisztet kevés olajjal zsemle színűre pirítjuk, ha kihűlt belekeverünk 2 tk. pirospaprikát, és az egészet elkeverjük a tejföllel. Felengedjük egy pohár vízzel és csomómentesre keverjük. (félretesszük)

Lépés 3

Amikor már majdnem megfőttek a zöldségek, a felkockázott krumplit is beletesszük. Ha minden megfőtt hozzákeverjük a tejfölös rántást és felengedjük annyi vízzel amilyen sűrűre szeretnénk a levest.

Lépés 4

Ha felforrt elzárjuk, sóval és pici ecettel ízlés szerint ízesítjük. Jó étvágyat!

A recept értékelése

(5 / 5)

5 5 1
Ha tetszett, értékeld a receptet!

1 fő értékelte ezt a recepet.

További receptek:
  • császármorzsa

    Császármorzsa

  • töltött káposzta

    Töltött káposzta

  • frankfurti leves

    Frankfurti leves

  • mákos guba recept

    Mákos guba

  • fasírtos sün recept

    Fasírtos Süni (hidegtál dekoráció)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három + 13 =