Tárkonyos, citromos csirkeragu leves recept

2015-02-25
  • Adag: 5-6
  • Elkészítési idő: 60perc

Különleges ízesítésű, minden finomsággal gazdagított, ínycsiklandozó leves recept.

Összetevők

  • 40 dkg csirkemell
  • 1 db nagyobb sárgarépa
  • 1 db nagyobb fehérrépa
  • fél karalábé
  • 20 dkg zöldborsó
  • 4-5 db nagyobb gomba
  • 2 db húsleves kocka
  • 1 kis pohár tejföl
  • 3-4 kanál liszt (ki milyen sűrűn szereti)
  • 2-3 kanál étolaj
  • tárkony (3 nagy csipet), só, bors ízlés szerint

Elkészítés módja

Lépés 1

A csirkemellet megmossuk, felkockázzuk, és olajon sütni kezdjük. Sózzuk, borsozzuk és mikor félig megfőtt a husi a megpucolt és felszeletelt gombát hozzáadjuk és készre főzzük.

Lépés 2

Közben a megtisztított és felszeletelt sárgarépát, fehérrépát és karalábét külön edényben felöntjük vízzel, főzni kezdjük. Hozzáadjuk a húsleves kockákat és tárkonnyal megszórjuk. /3 nagy csipet/ Mikor már majdnem megfőttek a zöldségek hozzáadjuk a mirelit borsónkat és készre főzzük. Összeöntjük a gombás csirkemellel.

Lépés 3

A kis pohár tejfölt csomómentesen összedolgozzuk a liszttel, majd evőkanál segítségével a forró léből is keverünk hozzá és az egészet hozzáöntjük a leveshez.

Lépés 4

Hagyjuk felforrni néhány percig, hogy a hozzávalók és az ízek teljesen összeérjenek. Levesszük a levest a tűzhelyről és ízlés szerint citromlével megbolondítjuk. Jó étvágyat!

A recept értékelése

(0 / 5)

0 5 0
Ha tetszett, értékeld a receptet!

0 fő értékelte ezt a recepet.

További receptek:
  • császármorzsa

    Császármorzsa

  • töltött káposzta

    Töltött káposzta

  • frankfurti leves

    Frankfurti leves

  • mákos guba recept

    Mákos guba

  • fasírtos sün recept

    Fasírtos Süni (hidegtál dekoráció)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizennyolc − 9 =