Szilvás derelye (pirított búzadarával) recept

2014-12-29
  • Adag: 4
  • Elkészítési idő: 60perc

Összetevők

  • Tészta: 50 dkg finomliszt
  • 3 db burgonya (főtt burgonya, áttörve)
  • 1 db tojás
  • 10 dkg sertészsír
  • csipet só
  • Töltelék: szilvalekvár
  • Forgatáshoz: 100-150g búzadara
  • 2 ek. olaj

Elkészítés módja

Lépés 1

Tészta: A lisztből a tojással és az áttört burgonyával, csipetnyi sóval közepes keménységű tésztát gyúrunk.

Lépés 2

A tésztát kinyújtjuk, és 4 cm. távolságra egy tk. szilvalekvárt teszünk. A tészta szélét és a lekvár körül tojásfehérjével megkenjük, hogyha a tészta másik felét ráhajtjuk, hozzátapadjon. A szilvalekvár közötti részeket jól lenyomkodjuk, és derelyemetszővel kivágjuk.

Lépés 3

A búzadarát egy pici olajon aranybarnára pirítjuk. Majd ezt követően felöntjük vízzel, dagadni fog, folyamatosan kóstolgatjuk. Ha még kemény további vizet adagolunk hozzá, ha már megpuhult alacsony hőfokon pároljuk le a vizet róla.

Lépés 4

A derelyét forrásban lévő sós vízben kifőzzük, leöblítjük, és a pirított grízbe forgatjuk. Porcukorral megszórjuk. Jó étvágyat!

Recept típus: , Címkék: , , , Összetevők: , , , , , , , ,
A recept értékelése

(0 / 5)

0 5 0
Ha tetszett, értékeld a receptet!

0 fő értékelte ezt a recepet.

További receptek:
  • rizskoch

    Rizskoch (rízskók)

  • császármorzsa

    Császármorzsa

  • töltött káposzta

    Töltött káposzta

  • frankfurti leves

    Frankfurti leves

  • mákos guba recept

    Mákos guba

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhét − 15 =