Sült csirkecomb meggyszósszal és pirított grízzel/darával recept

2015-03-22
  • Adag: 4
  • Elkészítési idő: 1:30 óra

Sokaknak a menzás étel jut eszébe róla, nálam a kedvenc ételek között van. 🙂

Összetevők

  • Sült csirkecombhoz: 4 db csirkecomb bőrös (alsó felső egyben)
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 3 ek. olaj
  • só, bors ízlés szerint
  • Meggyszószhoz: 1 üveg magozott meggy
  • 6 dl tej
  • 4-5 ek.liszt (ki milyen sűrűn szereti)
  • 4-5 szem szegfűszeg
  • 3-4 ek. cukor
  • 1 tk. fahéj
  • Pirított búzadarához: 30 dkg búzadara
  • 3 ek. olaj
  • 1 kk. só

Elkészítés módja

Lépés 1

Sült csirkecomb:
1.) a combokat megmossuk és lecsepegtetjük. Tetszés szerint hagyhatjuk egyben az alsó-felső részt, vagy szét is vághatjuk őket.
2.) Egyesével enyhén megsózzuk.
3.) Megpucoljuk a foghagymát és összezúzzuk őket, egy kis tálban, összedolgozzuk az olajjal, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Jól bedörzsöljük a combokat, akár a bőre alá is tehetünk fokhagymadarabokat, tepsibe tesszük, a maradék pácot rálocsoljuk.
4.) Előmelegített 180 fokos sütőbe helyezzük és 45 percig sütjük, majd további 10 percig grillezzük, hogy a bőre szép piros ropogós legyen.

Lépés 2

Meggyszósz:
1.) a magozott meggybefőttet levél együtt beleöntjük a főzőedénybe, felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje. Cukrozzuk, fahéjat és szegfűszeget adunk hozzá, majd forralni kezdjük.
2.) Közben a tejben csomómentesen elkeverjük a lisztet. Amint felforrt a meggy, a habaráshoz 3-4 dl forró gyümölcslevet két részletben elkeverünk (hőkiegyenlítés), majd folytonos keveréssel a forró levesbe öntjük. Az újra forrástól kb. 3-4 percig még főzzük, majd elzárjuk.

Lépés 3

Pirított búzadarához:
1.) a búzadarát összekeverjük az étolajjal és pirítani kezdjük. Folyamatos kevergetés mellett aranybarnára pirítjuk, majd hozzáadunk 6 dl vizet.
2.) Jól összekeverjük, hagyjuk pár percig rotyogni, majd tovább kevergetjük, míg a daraszemek magukba nem szívják az összes vizet és pergőssé nem válnak.

A recept értékelése

(5 / 5)

5 5 1
Ha tetszett, értékeld a receptet!

1 fő értékelte ezt a recepet.

További receptek:
  • császármorzsa

    Császármorzsa

  • töltött káposzta

    Töltött káposzta

  • frankfurti leves

    Frankfurti leves

  • mákos guba recept

    Mákos guba

  • fasírtos sün recept

    Fasírtos Süni (hidegtál dekoráció)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

4 × 1 =