Sós – töltött napraforgó recept

2015-05-10
  • Adag: 8

Összetevők

  • Tésztához: 50 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 140 g sima joghurt
  • 3 ek. olaj
  • 1,5 tk. só
  • 1 ek. cukor
  • 1,8 dl víz
  • 2 dkg élesztő
  • Töltelékhez: sonka, tejföl, só, bors, reszelt sajt, aprított hagyma
  • Díszítéshez: lenmag, napraforgómag, mák

Elkészítés módja

Lépés 1

A tészta alapanyagait kenyérsütőbe tesszük, ott dagasztjuk, kelesztjük. (Természetesen aki nem rendelkezik géppel, kézzel is elkészítheti.)

Lépés 2

Közben a töltelékhez a sonkát apró kockákra vágjuk, hozzáadjuk a pár kanál tejfölt, a kockázott hagymát, ízesítjük sóval, borssal. (Kenhető legyen, és annyi, hogy két lapot be tudjunk fedni vele)

Lépés 3

A megkelt tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, 2-3 mm vékony kör alakúra nyújtjuk őket. Sütőpapírral kibélelt tesibe helyezünk egy kört, megkenjük a fele töltelékkel, szélét ne nagyon, majd helyezzük rá a másik kinyújtott kör lapot. A másik két lappal és töltelékkel is járunk el így.

Lépés 4

Egy poharat lisztezzünk meg s tegyük a kör közepére, de ne szakítsa át a tésztát. Csíkozzuk fel a tésztát 16 részre a körig bevágva, majd minden csíkot tekerjünk meg kétszer-háromszor.

Lépés 5

Fél órát pihentessük, majd az egész tojással kenjük meg és díszítsük lenmaggal, napraforgómaggal, mákkal. 180 fokos előmelegített sütőben kb. 25-30 percig süssük. (alsó-felső sütés)

A recept értékelése

(0 / 5)

0 5 0
Ha tetszett, értékeld a receptet!

0 fő értékelte ezt a recepet.

További receptek:
  • rizskoch

    Rizskoch (rízskók)

  • császármorzsa

    Császármorzsa

  • töltött káposzta

    Töltött káposzta

  • frankfurti leves

    Frankfurti leves

  • mákos guba recept

    Mákos guba

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

16 − nyolc =