Sertéspörkölt recept

2015-01-25
  • Adag: 4
  • Elkészítési idő: 1:30 óra

Összetevők

  • 60-70 dkg sertéscomb vagy -lapocka
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • őrölt kömény ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • pirospaprika ízlés szerint
  • só ízlés szerint
  • pörkölt alappor (fél tasak), pörkölt szaft 2 kocka
  • olaj

Elkészítés módja

Lépés 1

A húst megmossuk, felkockázzuk, a zöldségeket megmossuk és ketté vágjuk, ha nagyobbak négy fele.

Lépés 2

Az olajon a vöröshagymát üvegesre pároljuk majd beletesszük a húst. Fehéredésig pirítjuk, majd enyhén sózzuk, borsozzuk, pirospaprikát és köményt teszünk bele, valamint a zúzott fokhagymát. Hamarosan levet enged a hús, de szükség szerint egy kis vizet is adhatunk hozzá, beletesszük a paradicsomot és a paprikát is. Fedő alatt alatt főzzük. (Én közben ízesítem pörkölt alapporral és piros arannyal is)

Lépés 3

Amikor teljesen megpuhult a hús belemorzsoljuk a pörköltszaft kockákat is, ha szükséges tovább ízesíthetjük.

Lépés 4

Főtt krumplival vagy tésztával tálaljuk. Jó étvágyat!

Lépés 5

/Tipp: csak enyhén sózzuk a pörköltet, mert a pörköltszaft kocka is tartalmaz sót, nehogy elsózzuk/

A recept értékelése

(5 / 5)

5 5 1
Ha tetszett, értékeld a receptet!

1 fő értékelte ezt a recepet.

További receptek:
  • császármorzsa

    Császármorzsa

  • töltött káposzta

    Töltött káposzta

  • frankfurti leves

    Frankfurti leves

  • mákos guba recept

    Mákos guba

  • fasírtos sün recept

    Fasírtos Süni (hidegtál dekoráció)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

20 + kilenc =