Rizskoch (rízskók) recept

2018-05-28

Összetevők

  • 30 dkg rizs
  • 7 dl tej
  • 3 dl víz
  • 10 dkg cukor
  • 1 cs. Vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 4 tojás
  • Opcionális: 10 dkg mazsola
  • Vaj és zsemlemorzsa a tál kikenéséhez

Elkészítés módja

Lépés 1

Átmossuk a rizsszemeket, majd a tejjel, vízzel, cukorral, citromhéjjal és egy csipet sóval feltesszük főni. Kb 20 percig főzzük míg meg nem puhul a rizs.

Lépés 2

Amíg kihűl a főtt rizs, elkészítünk egy tojás krémet. Ehhez a sárgáját és a fehérjét szétválasztjuk. A sárgájához hozzáadjuk a vaníliás cukrot, és mazsolát jól elkeverjük. A fehérjét pedig egy csipet sóval kemény habbá verjük.

Lépés 3

A már langyos rizsbe belekeverjük a tojáskrémet és a felvert fehérjét majd jól átforgatjuk. Egy jénai üveg tálat vastagon kivajazunk majd megszórjuk zsemlemorzsával.

Lépés 4

Ráöntjük a masszát, és 40-50 perc alatt készre sütjük. Ha szeretnénk, hogy a teteje kicsit megpiruljon, ne vegyük ki a sütőből hanem vegyük fel a hőfokot és süssük még 10 percen át.

Lépés 5

Porcukorral meghintve, gyümölcslekvárral tálaljuk.

Recept típus: Címkék: , , Összetevők: , , , , , , , ,
A recept értékelése

(0 / 5)

0 5 0
Ha tetszett, értékeld a receptet!

0 fő értékelte ezt a recepet.

További receptek:
  • császármorzsa

    Császármorzsa

  • mákos guba recept

    Mákos guba

  • csokoládés vaníliakocka recept

    Csokoládés vaníliakocka

  • sós töltött napraforgó recept

    Sós – töltött napraforgó

  • mirinda szelet recept

    Mirinda szelet/ Fanta szelet

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

négy × egy =