Rántott gombafejek rizzsel és burgonyával recept

2015-02-02
  • Adag: 2-3
  • Elkészítési idő: 60perc

Részemről a gomba elkészítésének legfinomabb változata. Egyszerű, gyorsan elkészíthető, ízletes rántott gombafejek recept, rizs és burgonya körítéssel.

Összetevők

  • 1/2 kg csiperkegomba
  • panírhoz: 2 db tojás, liszt, zsemlemorzsa
  • 4-5 szem közepes burgonya
  • 1 tasak rizs (tasakban főzhető gyors rizs)
  • olaj (gomba kisütéshez)

Elkészítés módja

Lépés 1

A gombákat megpucoljuk vagy tönköstől vagy tönk nélkül. (ki hogy szereti/szokta) Megmossuk, lecsepegtetjük majd enyhén megsózzuk.

Lépés 2

A gombafejeket panírozzuk be, (liszt, tojás, zsemlemorzsa) és forró olajban süssük ki. Amikor kisült, papírtörlőn csöpögtessük le, hogy ne szívja az olajat magába.

Lépés 3

Közben a burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk és sós vízben kifőzzük. A rizst is sós vízben a megadott idő szerint kifőzzük. Amikor elkészültek lecsepegtetjük őket, majd a rizst megszórjuk egy kis szárított petrezselyemmel, a burgonyát is szórjuk meg petrezselyemmel és sült krumpli ízesítővel. Jó étvágyat!

A recept értékelése

(5 / 5)

5 5 1
Ha tetszett, értékeld a receptet!

1 fő értékelte ezt a recepet.

További receptek:
  • császármorzsa

    Császármorzsa

  • töltött káposzta

    Töltött káposzta

  • frankfurti leves

    Frankfurti leves

  • mákos guba recept

    Mákos guba

  • fasírtos sün recept

    Fasírtos Süni (hidegtál dekoráció)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

18 − 3 =