Pirított búzadara, pirított gríz recept

2015-03-22
  • Adag: 4
  • Elkészítési idő: 35perc

A pirított búzadara/gríz kiválóan alkalmas arra, hogy derelyét, nudlit, túrógombócot forgassunk bele, keverhetjük akár tésztához (grízes tészta), vagy meggyszósz mellé is tálalhatjuk. /a gríz mennyiségét a felhasználása határozza meg/

Összetevők

  • 30 dkg búzadara
  • 3 ek. napraforgóolaj
  • fél kávéskanál só
  • 6 dl víz

Elkészítés módja

Lépés 1

A búzadarát összekeverjük az étolajjal és pirítani kezdjük. (Én teflonos serpenyőben szoktam készíteni, vigyázat dupla annyi lesz belőle, ha elkészül)

Lépés 2

Folyamatos kevergetés mellett aranybarnára pirítjuk, majd hozzáadjuk a vizet. Jól összekeverjük, hagyjuk pár percig rotyogni, majd tovább kevergetjük, míg a daraszemek magukba nem szívják az összes vizet és pergőssé nem válnak.

Lépés 3

Tökéletesen alkalmas meggyszósz mellé, kisebb mennyiségben forgatáshoz (derelye, túrógombóc, nudli), vagy tésztához. (grízes tészta) Jó étvágyat!

Recept típus: Címkék: , , , , , Összetevők: , ,
A recept értékelése

(3.5 / 5)

3.5 5 28
Ha tetszett, értékeld a receptet!

28 fő értékelte ezt a recepet.

További receptek:
  • császármorzsa

    Császármorzsa

  • töltött káposzta

    Töltött káposzta

  • frankfurti leves

    Frankfurti leves

  • mákos guba recept

    Mákos guba

  • fasírtos sün recept

    Fasírtos Süni (hidegtál dekoráció)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

6 + 3 =