Paradicsomos húsgombóc recept
2015-01-28- Adag: 4
- Elkészítési idő: 60perc
Ízletes paradicsomos húsgombóc recept. Személy szerint az egyik kedvenc ételem. 🙂
Összetevők
- 50 dkg darált hús
- 25 dkg rizs
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors, pirospaprika ízlés szerint
- 6 dl sűrített paradicsom
- rántáshoz: liszt, olaj
- cukor
- 2-3 db tv paprika
Elkészítés módja
Lépés 1
A rizst megmossuk, lecsöpögtetjük. A fokhagymát megpucoljuk, összetörjük és összekeverjük a darált hússal. Sózzuk, borsozzuk pirospaprikát adunk hozzá. Összedolgozzuk és gombócokat formázunk belőle. A 2-3 db paprikát és megtöltjük a rizses keverékkel. (együtt fogjuk kifőzni őket)
Lépés 2
Feltesszük a vizet főni 2 kávéskanál sót teszünk bele és lassú tűzön megfőzzük a gombócokat valamint a paprikákat.
Lépés 3
Amíg a gombócok főnek megcsináljuk a rántást. Amint elkészült a rántás teszünk bele egy kávéskanál pirospaprikát és összekeverjük a sűrített paradicsommal. Felöntjük annyi a gombócból visszamaradt lével hogy folyékony mégis sűrű mártást kapjunk, felforraljuk és ízlés szerint ízesítjük cukorral. A gombócokat beletesszük a mártásba és összeforraljuk őket. Jó étvágyat!