Paradicsomos húsgombóc recept

2015-01-28
  • Adag: 4
  • Elkészítési idő: 60perc

Ízletes paradicsomos húsgombóc recept. Személy szerint az egyik kedvenc ételem. 🙂

Összetevők

  • 50 dkg darált hús
  • 25 dkg rizs
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só, bors, pirospaprika ízlés szerint
  • 6 dl sűrített paradicsom
  • rántáshoz: liszt, olaj
  • cukor
  • 2-3 db tv paprika

Elkészítés módja

Lépés 1

A rizst megmossuk, lecsöpögtetjük. A fokhagymát megpucoljuk, összetörjük és összekeverjük a darált hússal. Sózzuk, borsozzuk pirospaprikát adunk hozzá. Összedolgozzuk és gombócokat formázunk belőle. A 2-3 db paprikát és megtöltjük a rizses keverékkel. (együtt fogjuk kifőzni őket)

Lépés 2

Feltesszük a vizet főni 2 kávéskanál sót teszünk bele és lassú tűzön megfőzzük a gombócokat valamint a paprikákat.

Lépés 3

Amíg a gombócok főnek megcsináljuk a rántást. Amint elkészült a rántás teszünk bele egy kávéskanál pirospaprikát és összekeverjük a sűrített paradicsommal. Felöntjük annyi a gombócból visszamaradt lével hogy folyékony mégis sűrű mártást kapjunk, felforraljuk és ízlés szerint ízesítjük cukorral. A gombócokat beletesszük a mártásba és összeforraljuk őket. Jó étvágyat!

A recept értékelése

(0 / 5)

0 5 0
Ha tetszett, értékeld a receptet!

0 fő értékelte ezt a recepet.

További receptek:
  • mákos guba recept

    Mákos guba

  • fasírtos sün recept

    Fasírtos Süni (hidegtál dekoráció)

  • sajtgolyó recept

    Sajtgolyó

  • Karamellás-Kávés Csigákkal díszített torta

  • csokoládés vaníliás számos torta recept

    Csokoládés-vaníliás számos torta

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

kettő + 8 =