Palacsinta recept

2015-01-25
  • Elkészítési idő: 60perc

Klasszikus, amit nem hiszem, hogy létezik olyan aki nem szeret. Egyszerű, változatosan ízesíthető finomság levesek mellé ebédre, reggelire vagy vacsorára akár… 😉

Összetevők

  • 50 dkg finomliszt
  • 7-8 dl tej
  • 2 db tojás
  • 1 ek. napraforgó olaj (a tésztába)
  • 1 dl napraforgó olaj (a sütéshez)
  • 1 csipet só
  • 1 csipet cukor

Elkészítés módja

Lépés 1

Minden összetevőt eldolgozzuk habverővel. Ha esetleg nagyon híg lenne, akkor adjunk még hozzá lisztet, ha sűrű, akkor pedig tejet. Sajnos nem tudom pontosan, hogy miből mennyi kell, mert szemre szoktam csinálni. Ha megkevertük a tésztát, akkor könnyen folyósnak kell lennie.

Lépés 2

Tegyük oda a palacsintasütőt melegedni. Ha már elég forró, akkor egy pici olajjal megkenjük, és már süthetjük is a palacsintákat. Minden sütés előtt érdemes megkenni olajjal a palacsintasütőnket, így könnyebb dolgunk lesz.

Lépés 3

Az elkészült palacsintákat tetszés szerint ízesíthetjük kakaóval, nutellával, különböző ízesítésű pudingokkal, ízesített túróval, lekvárral. Jó étvágyat!

Recept típus: , Címkék: , , Összetevők: , , , , ,
A recept értékelése

(0 / 5)

0 5 0
Ha tetszett, értékeld a receptet!

0 fő értékelte ezt a recepet.

További receptek:
  • rizskoch

    Rizskoch (rízskók)

  • császármorzsa

    Császármorzsa

  • töltött káposzta

    Töltött káposzta

  • frankfurti leves

    Frankfurti leves

  • mákos guba recept

    Mákos guba

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

7 + nyolc =