Omlós sajtos rúd recept

2015-03-10
  • Elkészítési idő: 60perc

Omlós, morzsálódós tésztájú, ízletes sós sütemény.

Összetevők

  • 50 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 1 kocka margarin
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 db tojás (tésztába), 1 db tojás (kenéshez)
  • 10 dkg reszelt sajt a tetejére

Elkészítés módja

Lépés 1

A margarint elmorzsoljuk a liszttel, majd beledolgozzuk a összes többi hozzávalót is.

Lépés 2

Ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát, tetszés szerinti rudakat vágunk belőle, megkenjük a felvert tojással és meghintjük a reszelt sajttal.

Lépés 3

Sütőpapírral bélelt tepsiben, 160 fokra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük. Tipp: különlegesebbé és finomabbá varázsolhatjuk ha még egy kis szezámmaggal megszórjuk.

A recept értékelése

(5 / 5)

5 5 1
Ha tetszett, értékeld a receptet!

1 fő értékelte ezt a recepet.

További receptek:
  • rizskoch

    Rizskoch (rízskók)

  • császármorzsa

    Császármorzsa

  • töltött káposzta

    Töltött káposzta

  • frankfurti leves

    Frankfurti leves

  • mákos guba recept

    Mákos guba

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 × 5 =