Mozzarellával, füstölt sajttal töltött csirkemell bacon köntösben recept
2015-01-28- Adag: 4
- Elkészítési idő: 45perc
Az egyik legkedveltebb ételeim töké tartozik. Ahogy a fűszervaj a mozzarella és a füstölt sajt ízei összeérnek és a bacon szépen rásül kívülről a csirkemellre valami mennyei… 😛
Összetevők
- 50 dkg csirkemell
- 10 dkg mozzarella sajt (1 golyó)
- 10 dkg füstölt trappista sajt
- bacon szalonna
- 3-4 ek. margarin
- 2-3 gerezd fokhagyma
- bazsalikom ízlés szerint
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés módja
Lépés 1
A csirkemelleket megmossuk, elfelezzük, ha jó nagyok, akkor még a vastagságát is felezzük. Kiklopfoljuk egy kicsit, majd mindkét oldalát enyhén sózzuk, borsozzuk.
Lépés 2
Elkészítjük a fűszervajat: a fokhagymát megpucoljuk, összezúzzuk. A margarint egy nagyon kicsit felolvasszuk a mikróba, épp hogy kenhetővé váljon és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Ízlés szerint bazsalikomot teszünk bele, borsozzuk sózzuk.
Lépés 3
Mindkét sajtot felszeleteljük, a csirkemelleken elkenjük a fűszervajat, mert megtöltjük a felszeletelt sajtokkal. Összezárjuk őket, amennyire csak tudjuk, majd betekerjük egyesével bacon szalonnával.
Lépés 4
Egy tepsit vagy jénai tálat vékonyan megkenünk olajjal, majd belehelyezzük a roládokat. 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, alufóliával lefedve. Fólia alatt 30-40 percet süssük, majd a fóliát levéve hagyjuk egy kicsit pirulni. Petrezselymes rizzsel, vagy krumpliból készült köretekkel a legfinomabb. Jó étvágyat!