Mirinda szelet/ Fanta szelet recept

2015-04-05
  • Elkészítési idő: 45perc

Frissítő, különleges, mutatós sütemény. Nagyon finom és még könnyen el is készíthető.

Összetevők

  • Tészta: 6 db tojás
  • 6 ek. porcukor
  • 1 dl olaj
  • 3 ek. kakaópor (cukrozatlan)
  • 4 ek. liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • Krém: 25 dkg margarin (kocka)
  • 20 dkg porcukor
  • 35-40 dkg túró
  • Narancsos máz: 7 dl Mirinda/Fanta
  • 2 csomag vaníliás puding
  • 2-3 ek. cukor

Elkészítés módja

Lépés 1

Tészta: a tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is, a felvert tojásfehérjével együtt. Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, előmelegített sütőben 180 fokon készre sütjük. /Amíg kicsit elválik a tészta a tepsitől, kb. 20 perc/

Lépés 2

Krém: a kocka margarint a 20 dkg porcukorral jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a túrót is. A kihűlt tészta tetejére kenjük és egyenletesen eldolgozzuk.

Lépés 3

Narancsos máz: a 7 dl Mirindába/Fantába 2 csomag vaníliás pudingot 2-3 kanál cukorral befőzzük, majd ha besűrűsödött a túró tetejére öntjük és szépen elegyengetjük, hogy mindenhova egyformán jusson. Egy órára a hűtőbe tesszük, majd tetszés szerint szeleteljük.

A recept értékelése

(0 / 5)

0 5 0
Ha tetszett, értékeld a receptet!

0 fő értékelte ezt a recepet.

További receptek:
  • mákos guba recept

    Mákos guba

  • fasírtos sün recept

    Fasírtos Süni (hidegtál dekoráció)

  • sajtgolyó recept

    Sajtgolyó

  • Karamellás-Kávés Csigákkal díszített torta

  • csokoládés vaníliás számos torta recept

    Csokoládés-vaníliás számos torta

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizenkettő + 7 =