Marha vadasan zsemlegombóccal recept

2015-01-25
  • Adag: 4-5
  • Elkészítési idő: 2:00 óra

Időigényes étel… 🙂 viszont a végeredmény kárpótolni fog mindenkit! 😉

Összetevők

  • 60 dkg hátszín
  • 30 dkg sárgarépa
  • 30 dkg fehérrépa
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 db babérlevél
  • citromlé
  • 1 csipet kakukkfű
  • 6 ek. olaj
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 dl vörösbor
  • 1 ek. liszt
  • 1 ek. cukor
  • 1 ek. mustár
  • 4 dl tejföl
  • A zsemlegombóchoz: 2 db zsemle vagy ennek megfelelő mennyiségű kenyér pirítva, majd felkockázva
  • kb. 60 dkg liszt
  • kb. 2 db kisebb burgonya (megfőzött, áttört)
  • petrezselyemzöld
  • 3-4 tojás
  • 2-2,5 dl tej
  • só ízlés szerint
  • víz

Elkészítés módja

Lépés 1

A húst felszeleteljük oldalait bevagdossuk, 4 ek. olajon mindkét oldalát megpirítjuk. Belehelyezzük egy tepsibe és köré tesszük a zöldségeket, hagymát, fokhagymát, babérlevelet, kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk és ráöntjük a bort. Lefedjük és puhára pároljuk. Az elpárolgott vizet pótoljuk.

Lépés 2

2 ek. olajon megpirítjuk a lisztet, hozzáadjuk a cukrot és egy percig pirítjuk. 2 dl vízzel felöntjük, elkeverjük, félretesszük.

Lépés 3

A megpuhult húst kiemeljük a lépből, és melegen tartjuk. A babérlevelet kiszedjük, és a zöldségeket összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a rántást a mustárt a tejfölt és összeforraljuk. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és citromlével savanyítjuk. Majd visszatesszük a húst a mártásba felforraljuk és zsemlegombóccal tálaljuk.

Lépés 4

Zsemlegombóc elkészítése: A két szem burgonyát felkockázzuk és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, megtörjük és hagyjuk kihűlni.

Lépés 5

A szikkadt zsömlét felkockázzuk és sütőben megpirítjuk. (tepsibe) Elkészítjük a nokedli tésztát, és beleforgatjuk a petrezselyemzöldet és a burgonyát.

Lépés 6

A zsemlekockákat belehelyezzük egy tálba meglocsoljuk annyi tejjel amennyit felvesz. (kb. 2-2,5 dl tej). Belekeverjük a nokedli tésztába, vizes kanállal gombócokat formálunk és azonnal a forró vízbe tesszük. Amikor feljön a víz tetejére, még 3-4 percig főzzük, (lassú tűzön, különben a gombócok szétesnek) majd leszűrjük. Jó étvágyat!

A recept értékelése

(0 / 5)

0 5 0
Ha tetszett, értékeld a receptet!

0 fő értékelte ezt a recepet.

További receptek:
  • császármorzsa

    Császármorzsa

  • töltött káposzta

    Töltött káposzta

  • frankfurti leves

    Frankfurti leves

  • mákos guba recept

    Mákos guba

  • fasírtos sün recept

    Fasírtos Süni (hidegtál dekoráció)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tíz − hat =