Mákos guba recept
2016-03-13- Adag: 4
- Elkészítési idő: 45perc
Összetevők
- Mákos guba: 6 db (közepes) kifli
- 10 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 db tojás
- 9 dkg mák
- 5 dkg porcukor
- 6 dkg cukor
- Vaníliasodó: 2 db tojás
- 5 dkg cukor
- 1 evőkanál liszt
- 5 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 dkg margarin
Elkészítés módja
Lépés 1
Mákos guba: A tojások sárgáját keverjük ki a cukorral és a vaníliás cukorral, kezdjük el melegíteni a tejet, majd adjuk hozzá. (Ne hagyjuk felfőni.)
Lépés 2
A mákot keverjük el a porcukorral. A kifliket karikázzuk fel, majd rétegezzük a kivajazott jénai vagy tepsi aljára. Locsoljuk meg egy adag tejes keverékkel, és szórjunk rá mákot. Folytassuk így, amíg el nem fogynak a hozzávalók.
Lépés 3
A tojás fehérjéket verjük fel habbá, majd oszlassuk el a kiflik tetején. Tegyük előmelegített sütőbe, és süssük 150 fokon 30 percig.
Lépés 4
Vaníliasodó: A tojássárgákat a cukorral, a liszttel, és kb. 1 dl tejjel összekeverjük csomómentesre.A tejet a vaníliás cukorral feltesszük a lángra, és amikor felforr, akkor hozzáöntjük a tojásos-lisztes keveréket. Összeforraljuk, közben kevergetjük. Mikor kész, levesszük a lángról, és beletesszük a vajat, majd elkeverjük benne. Jó étvágyat!