Karamellás tejszínes torta recept

2015-01-25
  • Elkészítési idő: 2:00 óra

Látványos, könnyen elkészíthető ízletes torta. Ajánlom annak a figyelmébe aki kedveli a habos karamellás finomságokat! 😉

Összetevők

  • Tésztához: 20 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 1 dl tej
  • 4 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 db 3 in 1 kávé
  • 1 dl étolaj
  • Krémhez: 2 csomag karmell ízű pudingpor
  • 5 dl tej
  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • Tetejére: 5 dl habtejszín
  • 2 zacskó vaníliás cukor
  • 2 zacskó habfixáló
  • Mázhoz: 2 teáskanál karamell pudingpor
  • 2 teáskanál étolaj
  • 3 teáskanál cukor
  • 1,5 dl víz

Elkészítés módja

Lépés 1

A tésztához a 4 tojássárgáját keverjük ki a cukorral, a tejjel, majd az olajjal, a 2 tasak 3in1 kávéval, a liszttel és sütőporral. A 4 tojásfehérjét verjük fel habbá, és keverjük hozzá a tojássárgás alaphoz.

Lépés 2

A tortaformát kenjük ki vékonyan vajjal majd lisztezzük meg, öntsük bele a masszát és előmelegített (170-180 fokon) sütőben süssük készre.

Lépés 3

A krémhez karamell pudingporokat keverjük csomómentesre a tejjel, főzzük sűrűre, és hűtsük ki. A margarint keverjük ki a cukorral és dolgozzuk el a kihűlt pudinggal. A krémet simítsuk rá a kihűlt tészta tetejére. Ezután érdemes a hűtőbe tenni egy órára, hogy szépen lehűljön az egész.

Lépés 4

A habtejszínt 2 csomag vaníliás cukorral verjük fel kemény habbá, közben adjuk hozzá a habfixálót és kenjük a karamellás krém tetejére. (Hagyjuk meg a tejszín 1/4-ét, hogy jusson a torta oldalára is belőle) Kapcsoljuk le a tortaforma szélét majd, óvatosan vigyük fel a torta oldalára is a tejszínhabot. Tipp: kés vagy kenőlapát segítségével a legkönnyebb.

Lépés 5

A mázhoz 2 teáskanál karamell pudingport keverjük simára az étolajjal, a cukorral, a vízzel és főzzük fel. Még meleg állapotában csurgassuk a habra, a szélével kezdjük, majd a tetejére csurgatjuk. Pár órát pihentessük, de az sem árt, ha egy éjszakát áll.

Lépés 6

Tipp: Egy villával meg lehet cifrázni a máz tetejét, hogy márványosabb hatást érjünk el, de e nélkül is mutatós lesz a tortánk. /Ezen a tortán én hullámokat formáztam kétágú villa segítségével/ 🙂

A recept értékelése

(5 / 5)

5 5 1
Ha tetszett, értékeld a receptet!

1 fő értékelte ezt a recepet.

További receptek:
  • rizskoch

    Rizskoch (rízskók)

  • császármorzsa

    Császármorzsa

  • töltött káposzta

    Töltött káposzta

  • frankfurti leves

    Frankfurti leves

  • mákos guba recept

    Mákos guba

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenegy − kettő =