Karamellás-Kávés Csigákkal díszített torta recept

2016-02-21
Karamellás kávés torta
  • Elkészítési idő: 2:00 óra

Általam Csigának becézett drága testvéremet szerettem volna meglepni szülinapján egy tortával, sikerült… 🙂 Egyedi, vidám nagyon finom torta.

Összetevők

  • Tésztához: 30 dkg cukor
  • 25 dkg liszt
  • 1,5 dl tej
  • 6 db tojás
  • 2 csomag sütőpor
  • 3 db 3 in 1 kávé
  • 1,5 dl étolaj
  • Krémhez: 2 csomag karmell ízű pudingpor
  • 5 dl tej
  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • Tetejére: 5 dl habtejszín
  • 2 zacskó vaníliás cukor
  • 2 zacskó habfixáló
  • Mázhoz: 2 teáskanál karamell pudingpor
  • 2 teáskanál étolaj
  • 3 teáskanál cukor
  • 1,5 dl víz
  • Marcipán figurához: 15 dkg Dr.Oetker Marcipán massza
  • Ételfesték (tetszés szerinti szín)

Elkészítés módja

Lépés 1

Két tortalapot készítünk, ezért a tészta hozzávalóit megfelezzük. A tésztához a 3 tojássárgáját keverjük ki a cukorral, a tejjel, majd az olajjal, a 2 tasak 3in1 kávéval, a liszttel és sütőporral. A 3 tojásfehérjét verjük fel habbá, és keverjük hozzá a tojássárgás alaphoz.

Lépés 2

A tortaformát kenjük ki vékonyan vajjal majd lisztezzük meg, öntsük bele a masszát és előmelegített (170-180 fokon) sütőben süssük készre. Készítsünk még egy ilyen tortalapot a megmaradt tésztahozzávalókból.

Lépés 3

A krémhez karamell pudingporokat keverjük csomómentesre a tejjel, főzzük sűrűre, és hűtsük ki. A margarint keverjük ki a cukorral és dolgozzuk el a kihűlt pudinggal. A krémet felezzük meg simítsuk rá a kihűlt tészta tetejére. Tegyük rá a másik lapot és simítsuk el a maradék krémet a tetején. Ezután érdemes a hűtőbe tenni egy órára, hogy szépen lehűljön az egész.

Lépés 4

A habtejszínt 2 csomag vaníliás cukorral verjük fel kemény habbá, közben adjuk hozzá a habfixálót és kenjük a karamellás krém tetejére. (Hagyjuk meg a tejszín 1/4-ét, hogy jusson a torta oldalára is belőle) Kapcsoljuk le a tortaforma szélét majd, óvatosan vigyük fel a torta oldalára is a tejszínhabot. Tipp: kés vagy kenőlapát segítségével a legkönnyebb.

Lépés 5

A mázhoz 2 teáskanál karamell pudingport keverjük simára az étolajjal, a cukorral, a vízzel és főzzük fel. Még meleg állapotában csurgassuk a habra, a szélével kezdjük, majd a tetejére csurgatjuk. Pár órát pihentessük, de az sem árt, ha egy éjszakát áll.

Lépés 6

Tipp: Egy villával meg lehet cifrázni a máz tetejét, hogy márványosabb hatást érjünk el, de e nélkül is mutatós lesz a tortánk. /Ezen a tortán én hullámokat formáztam kétágú villa segítségével/ A marcipán masszát megfeleztem, ételfestékkel színeztem és jópofa kis csigákat formáztam belőle.

A recept értékelése

(5 / 5)

5 5 1
Ha tetszett, értékeld a receptet!

1 fő értékelte ezt a recepet.

További receptek:
  • mákos guba recept

    Mákos guba

  • fasírtos sün recept

    Fasírtos Süni (hidegtál dekoráció)

  • sajtgolyó recept

    Sajtgolyó

  • csokoládés vaníliás számos torta recept

    Csokoládés-vaníliás számos torta

  • Tejszínes hagymakrémleves

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizenkilenc − 1 =