Húsleves gazdagon recept

2014-12-29
  • Elkészítési idő: 1:30 óra

Összetevők

  • Hús: szárnyas (csirke, tyúk – aprólék, far-hát, comb, vagy egész állat; liba, kacsa aprólék, pulyka nyak) sertés kicsontozott karajcsont a rajta maradt hússal
  • Zöldségek: fehérrépa
  • sárgarépa
  • hagyma
  • fokhagyma
  • zeller
  • karalábé
  • kelbimbó
  • burgonya
  • petrezselyemzöld
  • Fűszerek: só
  • petrezselyem
  • szemes bors
  • húsleveskocka

Elkészítés módja

Lépés 1

A zöldségeket megtisztítjuk és megmossuk, majd feldaraboljuk. A répákat hosszúkásra, a többit, nagyobb darabokra. A húst megmossuk.

Lépés 2

Az előkészített húst beletesszük egy fazékba, felöntjük hideg vízzel és lassan főzni kezdjük (éppen hogy ne, vagy csak gyöngyözve forrjon, mert különben zavaros lesz). Közben – többször – leszedjük a tetején keletkezett habot (attól is zavarossá válhat).

Lépés 3

Egy óra eltelte (csirkénél kevesebb idő) után ízlés szerint megsózzuk, majd amikor már a hús félig megfőtt, beletesszük a zöldségeket és fűszereket.

Lépés 4

Amikor minden puha, a zöldségeket, a húst és a csontokat is külön edénybe szedjük, majd a levest leszűrjük. A húst visszatehetjük a levesbe, de külön is tálalhatjuk.

Lépés 5

Végül, de nem utolsósorban, ne felejtsük el a tésztát! Nagyon finom lehet csigatésztával, de az igazi mégis a cérnametélt lesz. 🙂 Jó étvágyat!

Recept típus: , Címkék: , , Összetevők: , , , , , , , , , , , , ,
A recept értékelése

(0 / 5)

0 5 0
Ha tetszett, értékeld a receptet!

0 fő értékelte ezt a recepet.

További receptek:
  • császármorzsa

    Császármorzsa

  • töltött káposzta

    Töltött káposzta

  • frankfurti leves

    Frankfurti leves

  • mákos guba recept

    Mákos guba

  • fasírtos sün recept

    Fasírtos Süni (hidegtál dekoráció)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

11 − 10 =