Hidegtál gazdagon – Sonkatekercs, kaszinótojás, franciasaláta recept

2015-06-07
  • Adag: 6-8
  • Előkészítési idő: 2:00 óra

Vendégvárásra, összejövetelekre kiváló választás. Mutatós, mennyei étel.

Összetevők

  • Sonkatekercs: 40-50 dkg szeletelt gépsonka (kocka alakú)
  • 1 kis üveg ecetes csemege reszelt torma
  • Besamel mártáshoz: 20 dkg margarin, hozzá amennyi lisztet felvesz /4-5 ek./, 4 dl tej, só, bors, szerecsendió
  • Kaszinótojás: 15 db tojás, mustár ízlés szerint, tejföl, só, bors
  • Franciasaláta: 1 kg franciasaláta alap
  • 1 nagy doboz tejföl (330g)
  • 2,5 dl majonéz
  • 2-3 ek. mustár
  • 1 doboz kukorica
  • 1 db kígyóuborka
  • só, bors, kapor (friss vagy szárított) ízlés szerint

Elkészítés módja

Lépés 1

Sonkatekercs: a sonkatekercshez besamel mártást készítünk, 20 dkg vajat megolvasztunk, beletesszük a lisztet, fehéredésig kevergetjük. A tűzről félrehúzva a hideg tejjel csomómentesre keverjük, majd visszatéve a tűzre jól besűrítjük, végül a sóval,borssal és szerecsendióval ízesítjük. A kihűlt besamelt a reszelt tormával összekeverjük. A sonkaszeleteket megtöltjük a tormakrémmel, felgöngyöljük.

Lépés 2

Kaszinótojás: a tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk és hosszában kettévágjuk. Kiszedjük a sárgáját, és egy kis tálba tesszük. Megborsozzuk, sózzuk, hozzáadunk egy kis mustárt, majonézt és tejfölt, majd jól összedolgozzuk. Fontos, hogy a kevert töltetlék masszív maradjon. Ezt a krémet visszatöltjük a tojásokba, habzsákkal ügyesen kivitelezhető.

Lépés 3

Franciasaláta: a franciasaláta alapot sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük és hagyjuk kihűlni. Elkészítjük a tartásmártást: a tejfölt a majonézzel és a mustárral kikeverjük, majd borssal, sóval és az apróra vágott kaporra tovább ízestjük. A kígyóuborkát apró kockákra vágjuk, hozzáadjuk a kukoricát a kihűlt zöldségeket és nyakon öntjük a tartármártással. Óvatosan összekeverjük, ha szükségét érezzük tovább ízesítjük.

Lépés 4

Tálalás: egy nagy tálcára, fél kg friss kevert salátát (mix) szórunk egyenletesen, középre franciasalátát teszünk, a sonkatekercseket és a kaszinótojásokat tetszés szerint pakoljuk. Paradicsommal, uborkával, paprikával, friss petrezselyemmel és kaporral díszíthetjük. Jó étvágyat! 🙂

A recept értékelése

(0 / 5)

0 5 0
Ha tetszett, értékeld a receptet!

0 fő értékelte ezt a recepet.

További receptek:
  • mákos guba recept

    Mákos guba

  • fasírtos sün recept

    Fasírtos Süni (hidegtál dekoráció)

  • sajtgolyó recept

    Sajtgolyó

  • Karamellás-Kávés Csigákkal díszített torta

  • csokoládés vaníliás számos torta recept

    Csokoládés-vaníliás számos torta

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

három × négy =