Habcsók recept

2015-01-29
  • Adag: 30-40 db
  • Előkészítési idő: 30perc
  • Elkészítési idő: 2:00 óra

Az elmaradhatatlan karácsonyi habcsók…

Összetevők

  • 2 tojásfehérje (80g)
  • 240 g porcukor
  • pár csepp citromlé
  • 4 g keményítő (étkezési)
  • ételfesték

Elkészítés módja

Lépés 1

A porcukrot és a fehérjét vízgőzre tesszük, beletesszük a citromlevet és kézzel kevergetve "csípősre" melegítjük, kb. 60 fok. A csípős azt jelenti, hogy ha az ujjunk hegyét beletesszük a felmelegített tojásfehérjébe akkor csípi az ujjunkat.

Lépés 2

A robotgép keverőtáljába beleöntjük a tojásfehérjét és elkezdjük habbá verni, és szép apránként beleszórjuk a keményítőt, kemény habbá verjük. Színezhetjük tetszés szerint ételfestékkel, de hagyhatjuk natúron is.

Lépés 3

A habot habzsákba töltjük és sütőpapírral kibélelt habcsókokat vagy karikákat formázunk belőle. Előmelegített sütőben 80 fokon légkeverésesen kb. 2 órát szárítjuk. Ha nincs légkeveréses funkciónk akkor résnyire hagyjuk nyitva a sütő ajtaját.

Recept típus: Címkék: , , , , Összetevők: , , , ,
A recept értékelése

(2.5 / 5)

2.5 5 8
Ha tetszett, értékeld a receptet!

8 fő értékelte ezt a recepet.

További receptek:
  • rizskoch

    Rizskoch (rízskók)

  • császármorzsa

    Császármorzsa

  • töltött káposzta

    Töltött káposzta

  • frankfurti leves

    Frankfurti leves

  • mákos guba recept

    Mákos guba

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 × öt =