Gyümölcsleves meggyből és almából recept

2015-03-07
  • Adag: 4-5
  • Elkészítési idő: 30perc

Egyszerű és gyorsan elkészíthető frissítő leves, lehűtve egy kis tejszínhabbal a legfinomabb… 🙂

Összetevők

  • 1 meggybefőtt (magozott)
  • 2 db alma
  • 8 dl tej
  • 3-4 ek. liszt
  • cukor ízlés szerint
  • fahéj ízlés szerint
  • 4-5 szem szegfűszeg
  • pár csepp citromlé

Elkészítés módja

Lépés 1

A meggybefőttet levével együtt beleöntjük a főzőedénybe. Hozzáadjuk a meghámozott, kis kockákra vágott almákat is. Felöntjük az egészet annyi vízzel, hogy ellepje.

Lépés 2

Ízlés szerint cukrozzuk (vigyázat a meggybefőtt is cukros), fahéjat szórunk rá, beletesszük a szegfűszegeket is és hagyjuk felforrni.

Lépés 3

Közben a tejhez hozzáadjuk a lisztet simára keverjük. Amint felforrt a leves, a habaráshoz 3-4 dl forró gyümölcslevet két részletben elkeverünk (hőkiegyenlítés), majd folytonos keveréssel a forró levesbe öntjük. Az újra forrástól kb. 3-4 percig még főzzük, ha elzártuk néhány csepp citromlevet is adjunk hozzá. Lehűtve és melegen is egyaránt finom. Jó étvágyat!

Recept típus: Címkék: , , , , , Összetevők: , , , , , , ,
A recept értékelése

(3 / 5)

3 5 2
Ha tetszett, értékeld a receptet!

2 fő értékelte ezt a recepet.

További receptek:
  • császármorzsa

    Császármorzsa

  • töltött káposzta

    Töltött káposzta

  • frankfurti leves

    Frankfurti leves

  • mákos guba recept

    Mákos guba

  • fasírtos sün recept

    Fasírtos Süni (hidegtál dekoráció)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

20 + tizenhárom =