Frankfurti leves recept

2015-01-03
  • Adag: 4
  • Elkészítési idő: 60perc

Összetevők

  • 1/2 fej kelkáposzta
  • 2 kiskanál kömény
  • 2 db babérlevél
  • 4-5 db virsli
  • 2-3 dl tejföl
  • 2 szem burgonya
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • bors
  • olaj

Elkészítés módja

Lépés 1

A kelkáposzta külső leveleit leszedjük, majd alaposan megmossuk a főzendő részt. A torzsáját kivágjuk (igény szerint a nagyobb, vastagabb ereket is), majd vékony csíkokra vágjuk.

Lépés 2

Beletesszük egy nagy fazékba és annyi vizet öntünk rá, hogy alaposan ellepje a káposztát. Hozzáadjuk az őrölt köményt, a babérleveleket, az egész fokhagymát valamint a kockára vágott krumplit. Sózzuk, borzozzuk, majd addig főzzük, míg a káposzta és a krumpli is megpuhul.

Lépés 3

Rántást készítünk közben: A liszthez kevés olajat adunk és folyamatos kevergetés közben pirítjuk míg aranybarna nem lesz. Félretesszük hűlni, majd hozzáadjuk a pirospaprikát, tejföllel pedig simára keverjük. 1-2 evőkanál forró levest adunk hozzá, az egészet beleöntjük a levesbe. Beletesszük a felkarikázott virsliket is és néhány percig még főzzük. Jó étvágyat!

Recept típus: Címkék: , , , Összetevők: , , , , , , , , ,
A recept értékelése

(0 / 5)

0 5 0
Ha tetszett, értékeld a receptet!

0 fő értékelte ezt a recepet.

További receptek:
  • császármorzsa

    Császármorzsa

  • töltött káposzta

    Töltött káposzta

  • frankfurti leves

    Frankfurti leves

  • mákos guba recept

    Mákos guba

  • fasírtos sün recept

    Fasírtos Süni (hidegtál dekoráció)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 × 4 =