Frankfurti leves recept

2018-05-28
frankfurti leves
  • Adag: 4

Összetevők

  • 40-50 dkg kelkáposzta
  • 30 dkg krumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 25-30 kdg virsli
  • 1 tk. majoranna
  • 1 tk. Fűszerpaprika
  • 1 kk. Őrölt kömény
  • Só, bors
  • 1 ek. Liszt
  • 2 dl tejföl
  • 1,5 l víz
  • 3 ek. Zsír vagy olaj

Elkészítés módja

Lépés 1

Egy lábasban zsírt vagy olajat hevítünk, majd hozzátesszük az apró kockára vágott hagymát és üvegesre pirítjuk. Csak később adjuk hozzá a fokhagymát is nehogy megégjen.

Lépés 2

Jöhet a kockára vágott krumpli, és a szeletekre vágott kelkáposzta. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát, köményt, majorannát, sót borsot jól átforgatjuk. Majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a zöldségeket.

Lépés 3

Főni hagyjuk 10-15 percig, hogy megpuhuljon a krumpli és a káposzta is. Majd egy tálkában elkeverjük a lisztet és a tejfölt, ha csomó mentes tegyünk hozzá egy merőkanálnyi levet. Vegyük takarékra a lángot, és óvatosan folyamatos kevergetés mellett öntsük a leveshez a tejfölös lisztes keveréket.

Lépés 4

Végül adjuk hozzá a virsli karikákat, forraljuk még 5 percig és el is készült a frankfurti leves. Tálaláshoz használjunk friss petrezselyem leveleket, tejfölt.

Recept típus: Összetevők: , , , , , , , , , , , , ,
A recept értékelése

(0 / 5)

0 5 0
Ha tetszett, értékeld a receptet!

0 fő értékelte ezt a recepet.

További receptek:
  • császármorzsa

    Császármorzsa

  • töltött káposzta

    Töltött káposzta

  • mákos guba recept

    Mákos guba

  • fasírtos sün recept

    Fasírtos Süni (hidegtál dekoráció)

  • sajtgolyó recept

    Sajtgolyó

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

9 + 6 =