Franciasaláta recept

2015-06-07
  • Adag: 4-5
  • Elkészítési idő: 45perc

Egyszerű, ízletes, kiváló hidegtálakhoz, különböző húsokhoz (rántott hús), de akár önálló köretként is tökéletes.

Összetevők

  • 1 kg franciasaláta alap
  • 1 nagy doboz tejföl (330g)
  • 2,5 dl majonéz
  • 2-3 ek. mustár
  • 1 doboz kukorica
  • 1 db kígyóuborka
  • só, bors ízlés szerint
  • kapor (apróra vágott friss, vagy szárított) de el is hagyható

Elkészítés módja

Lépés 1

A franciasaláta alapot sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük és hagyjuk kihűlni.

Lépés 2

Elkészítjük a tartásmártást: a tejfölt a majonézzel és a mustárral kikeverjük, majd borssal, sóval és az apróra vágott kaporra tovább ízestjük.

Lépés 3

A kígyóuborkát apró kockákra vágjuk, hozzáadjuk a kukoricát a kihűlt zöldségeket és nyakon öntjük a tartármártással. Óvatosan összekeverjük, ha szükségét érezzük tovább ízesítjük. Lehűtve tálaljuk. Jó étvágyat!

Recept típus: Címkék: , , , , , Összetevők: , , , , , , ,
A recept értékelése

(0 / 5)

0 5 0
Ha tetszett, értékeld a receptet!

0 fő értékelte ezt a recepet.

További receptek:
  • mákos guba recept

    Mákos guba

  • fasírtos sün recept

    Fasírtos Süni (hidegtál dekoráció)

  • sajtgolyó recept

    Sajtgolyó

  • Karamellás-Kávés Csigákkal díszített torta

  • csokoládés vaníliás számos torta recept

    Csokoládés-vaníliás számos torta

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

öt × öt =