Franciasaláta recept
2015-06-07- Adag: 4-5
- Elkészítési idő: 45perc
Egyszerű, ízletes, kiváló hidegtálakhoz, különböző húsokhoz (rántott hús), de akár önálló köretként is tökéletes.
Összetevők
- 1 kg franciasaláta alap
- 1 nagy doboz tejföl (330g)
- 2,5 dl majonéz
- 2-3 ek. mustár
- 1 doboz kukorica
- 1 db kígyóuborka
- só, bors ízlés szerint
- kapor (apróra vágott friss, vagy szárított) de el is hagyható
Elkészítés módja
Lépés 1
A franciasaláta alapot sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük és hagyjuk kihűlni.
Lépés 2
Elkészítjük a tartásmártást: a tejfölt a majonézzel és a mustárral kikeverjük, majd borssal, sóval és az apróra vágott kaporra tovább ízestjük.
Lépés 3
A kígyóuborkát apró kockákra vágjuk, hozzáadjuk a kukoricát a kihűlt zöldségeket és nyakon öntjük a tartármártással. Óvatosan összekeverjük, ha szükségét érezzük tovább ízesítjük. Lehűtve tálaljuk. Jó étvágyat!