Fasírtos Süni (hidegtál dekoráció) recept
2016-03-06- Elkészítési idő: 60perc
Mutatós, jópofa meglepetés akár vendégek fogadásához, különleges alkalmakra. Nálunk a hidegtálak központi szereplője volt és nagy sikert aratott. 🙂
Összetevők
- 60 dkg darált sertéshús
- 3 db zsemle
- 1 db tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- pirospaprika, só, bors ízlés szerint
- zsemlemorzsa forgatáshoz
- olaj kisütéshez
- 1 kg-s cipó
- 1 db szép formás körte
- 2 szem egész bors
- fogpiszkáló
Elkészítés módja
Lépés 1
A darált húshoz hozzáadjuk a tojásokat, a zúzott foghagymát és a zsemléket. (a zsemléket előtte vízbe áztatjuk, majd jól kinyomkodjuk) Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, piros paprikával, majd jól összedolgozzuk.
Lépés 2
Vizes kézzel kicsi gombócokat formázunk belőle, majd beleforgatjuk a zsemlemorzsában. Felforrósított olajba besszük és pirosra sütjük, majd papírtörlő kendőre téve lecsepegtetjük. (Ne süssük túl nagy lángon, mert a külseje megéghet, a közepe pedig nyers maradhat.)
Lépés 3
Hagyjuk kihűlni a fasírtgolyókat. A cipót tálcára helyezzük (a tálcát salátával béleltem), a körtét mint "sün fejet" helyezzük a cipóhoz (kicsit homorúra faragtam, hogy jobban illeszkedjen), a szem tojásfehérje szelet, belenyomott szemes borssal, de bármilyen kreatív megoldás szóba jöhet. 🙂 A körte elejébe pedig fasírtgolyót tűzzünk orrként.
Lépés 4
A süni testét kezdjük el fogpiszkáló segítségével, sűrűn megtűzdelni fasírtgolyókkal. Az elismerés nem marad el! 😉