Fasírtgolyók recept

2014-12-15
  • Adag: 4
  • Elkészítési idő: 60perc

Egyszerű, gyorsan elkészíthető, melegen, hidegen egyaránt ízletes. Kitűnő hidegtálakra, körettel vagy köret nélkül, vagy akár főzelék feltétnek is kiváló.

Összetevők

  • 50 dkg darált sertés comb (vagy lapocka)
  • 2 zsemle (vagy 2 szelet kenyér)
  • 2 tojás
  • bors
  • pirospaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • zsemlemorzsa
  • sütéshez olaj

Elkészítés módja

Lépés 1

A darált húshoz hozzáadjuk a tojásokat és vízbe áztatott, majd kinyomkodott zsemléket (vagy kenyeret). Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, zúzott fokhagymával, piros paprikával, majd jól összedolgozzuk. Ezután ujjunkat belenyomva megízleljük, szükség esetén továbbízesítjük.

Lépés 2

Vizes kézzel gombócokat formázunk belőle, majd enyhén meghempergetjük zsemlemorzsában. Kicsit ellapítjuk, beletesszük a felforrósított olajba és pirosra sütjük, majd papírtörlőre téve lecsepegtetjük. (Nem kell túl nagy lángon sütni, mert akkor a külseje megég, a közepe pedig nyers marad. Akkor jó, ha kettétörve a közepe nem rózsaszínű.) Jó étvágyat!

Recept típus: , Címkék: , , , Összetevők: , , , , , , , ,
A recept értékelése

(3.9 / 5)

3.9 5 7
Ha tetszett, értékeld a receptet!

7 fő értékelte ezt a recepet.

További receptek:
  • császármorzsa

    Császármorzsa

  • töltött káposzta

    Töltött káposzta

  • frankfurti leves

    Frankfurti leves

  • mákos guba recept

    Mákos guba

  • fasírtos sün recept

    Fasírtos Süni (hidegtál dekoráció)