Egyszerű fokhagymás sült csirkecomb recept
2015-03-22- Adag: 4
- Elkészítési idő: 1:15 óra
Gyorsan elkészíthető tetszés szerinti körettel tálalható ízletes étel.
Összetevők
- 4 db csirkecomb bőröstül (alsó felső egybe)
- 6-7 gerezd fokhagyma (közepes)
- 3-4 ek. étolaj
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés módja
Lépés 1
A csirkecombokat megmossuk és lecsepegtetjük. Tetszés szerint hagyhatjuk egyben az alsó-felső részt, vagy szét is szedhetjük/vághatjuk őket.
Lépés 2
A combokat egyesével enyhén megsózzuk. Megpucoljuk a foghagymát és összezúzzuk őket, egy kis tálba tesszük, ahol hozzáadjuk az olajat, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
Lépés 3
Jól bedörzsöljük a combokat, akár a bőre alá is tehetünk fokhagymadarabokat, tepsibe helyezzük őket, a maradék pácunkat rálocsoljuk. Előmelegített 180 fokos sütőbe helyezzük és 45 percig sütjük, ezután még 10 percig grillezzük, hogy a bőre piros ropogós legyen. 🙂 Bármilyen körettel, salátával vagy akár friss kenyérrel is hihetetlen finom. Jó étvágyat!