Egyszerű fokhagymás sült csirkecomb recept

2015-03-22
  • Adag: 4
  • Elkészítési idő: 1:15 óra

Gyorsan elkészíthető tetszés szerinti körettel tálalható ízletes étel.

Összetevők

  • 4 db csirkecomb bőröstül (alsó felső egybe)
  • 6-7 gerezd fokhagyma (közepes)
  • 3-4 ek. étolaj
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés módja

Lépés 1

A csirkecombokat megmossuk és lecsepegtetjük. Tetszés szerint hagyhatjuk egyben az alsó-felső részt, vagy szét is szedhetjük/vághatjuk őket.

Lépés 2

A combokat egyesével enyhén megsózzuk. Megpucoljuk a foghagymát és összezúzzuk őket, egy kis tálba tesszük, ahol hozzáadjuk az olajat, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

Lépés 3

Jól bedörzsöljük a combokat, akár a bőre alá is tehetünk fokhagymadarabokat, tepsibe helyezzük őket, a maradék pácunkat rálocsoljuk. Előmelegített 180 fokos sütőbe helyezzük és 45 percig sütjük, ezután még 10 percig grillezzük, hogy a bőre piros ropogós legyen. 🙂 Bármilyen körettel, salátával vagy akár friss kenyérrel is hihetetlen finom. Jó étvágyat!

A recept értékelése

(4.7 / 5)

4.7 5 3
Ha tetszett, értékeld a receptet!

3 fő értékelte ezt a recepet.

További receptek:
  • császármorzsa

    Császármorzsa

  • töltött káposzta

    Töltött káposzta

  • frankfurti leves

    Frankfurti leves

  • mákos guba recept

    Mákos guba

  • fasírtos sün recept

    Fasírtos Süni (hidegtál dekoráció)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

húsz − négy =