Egérke fánk recept

2014-12-29
  • Adag: 4-5
  • Elkészítési idő: 35perc

Egyszerű fánk recept, gyorsan elkészíthető édesség. Akár reggelire, ebédre egy kiadósabb leves mellé vagy vacsira is kitűnő választás.

Összetevők

  • 5 dl tej
  • 2-3 evőkanál cukor
  • 50 dkg liszt
  • csipetnyi só
  • 6 tojás
  • 5 dl olaj

Elkészítés módja

Lépés 1

A tejbe belekeverjük a sót és a cukrot, felforraljuk, majd állandó kevergetés mellett lassan belecsurgatjuk lisztet. A tűzről levéve tovább keverjük, miközben óvatosan beledolgozzuk a tojásokat is.

Lépés 2

Az olajat felforrósítjuk, és két kanál segítségével kis gömböket szaggatunk az olajba, majd egymás után ropogósra sütjük őket. (mivel a tészta nagyon ragadós a szaggatás előtt mártogassuk a kanalat az olajba)

Lépés 3

A kész fánkocskákat papírra szedjük. Tálaláskor kakaós vagy fahéjas porcukorral meghintjük, de bármilyen lekvár, nutella vagy akár puding is passzol hozzá. Jó étvágyat!

Recept típus: , Címkék: , , , , , Összetevők: , , , ,
A recept értékelése

(3 / 5)

3 5 2
Ha tetszett, értékeld a receptet!

2 fő értékelte ezt a recepet.

További receptek:
  • rizskoch

    Rizskoch (rízskók)

  • császármorzsa

    Császármorzsa

  • töltött káposzta

    Töltött káposzta

  • frankfurti leves

    Frankfurti leves

  • mákos guba recept

    Mákos guba

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 + hét =