Diócska süti (esküvői aprósütemény) recept

2015-01-29
  • Adag: 4-6
  • Elkészítési idő: 1:30 óra

Különleges, mutatós finomság. Az esküvők egyik nagy kedvence. (esküvői süti)

Összetevők

  • Tészta: 15 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 5 dkg porcukor
  • 5 dkg darált dió
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 tk. vanília aroma
  • csipet só
  • 1 kk. sütőpor
  • 1 db tojássárgája
  • Krémhez: 5 dkg darált dió
  • 2-3 ek. tej
  • 5 dkg margarin
  • 5 dkg porcukor
  • 1 kk. rum, 1 kk. vanília aroma

Elkészítés módja

Lépés 1

Tészta: a hozzávalókat jól összedolgozzuk, és a hűtőbe tesszük pihenni amíg a krémet elkészítjük.

Lépés 2

Krém: a diót a tejjel összeforraljuk és kihűtjük. Ha kihűlt belekeverjük a porcukrot, rumot, vanília aromát és hűtőbe tesszük, amíg a diócska sütit kisütjük.

Lépés 3

A tésztát kigolyózzuk, a mérete a szerint alakul, hogy milyen sütőformánk van. Én cseresznye nagyságúra szoktam. A kis golyókat a formába nyomkodjuk és kisütjük. A habzsákba töltött krémmel a kihűlt sütik mélyedéseit megtöltjük és kettesével összeragasztjuk őket.

Recept típus: Címkék: , , , , , Összetevők: , , , , , , , , , , ,
A recept értékelése

(0 / 5)

0 5 0
Ha tetszett, értékeld a receptet!

0 fő értékelte ezt a recepet.

További receptek:
  • rizskoch

    Rizskoch (rízskók)

  • császármorzsa

    Császármorzsa

  • töltött káposzta

    Töltött káposzta

  • frankfurti leves

    Frankfurti leves

  • mákos guba recept

    Mákos guba

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × 2 =