Csirkés gombás kukoricás tészta recept

2015-01-25
  • Adag: 4
  • Elkészítési idő: 60perc

Ízletes, fűszeres finomság tészta kedvelőknek.

Összetevők

  • 50 dkg csirkemell (pulykamell, filézett csirke vagy pulyka comb)
  • 30 dkg gomba (lehet konzerv is)
  • 1 doboz kukorica konzerv
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 tk. pirospaprika
  • 2 ek. majoránna
  • olaj
  • kömény (őrölt)
  • bors

Elkészítés módja

Lépés 1

A húst megmossuk, felkockázzuk, lecsöpögtetjük. A gombát megpucoljuk, felszeleteljük.

Lépés 2

A szeletelt gombát olajon addig pároljuk, amíg elfő a leve. Közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és meghintjük 1 ek. majoránnával. Ha megpirult félretesszük.

Lépés 3

A csirkehúst serpenyőbe tesszük és pirítani kezdjük olajon. Közben megpucoljuk a fokhagymát, felaprítjuk és a húsra dobjuk. Fűszerezzük 1 ek. majoránnával, 1 tk. köménnyel, sóval, borssal)

Lépés 4

Ha a hús megpirult hozzátesszük a gombát, és a kukorica konzervet levestől. Összesütjük, majd a legvégén beletesszük a pirospaprikát. Ha szükséges még ízesítjük. A kifőtt orsótésztával (50 dkg) összekeverjük. Jó étvágyat!

A recept értékelése

(0 / 5)

0 5 0
Ha tetszett, értékeld a receptet!

0 fő értékelte ezt a recepet.

További receptek:
  • császármorzsa

    Császármorzsa

  • töltött káposzta

    Töltött káposzta

  • frankfurti leves

    Frankfurti leves

  • mákos guba recept

    Mákos guba

  • fasírtos sün recept

    Fasírtos Süni (hidegtál dekoráció)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hat + tíz =