Császármorzsa recept

2018-05-28

Összetevők

  • 40 dkg búzadara
  • 1 egész citrom reszelt héja
  • 4 ek. Liszt
  • 4 dl tej
  • 4 ek. Cukor
  • 1 cs. Vaníliás cukor
  • Csipet só
  • Feldobhatjuk magozott meggy befőttel, mazsolával
  • 5 dkg teavaj

Elkészítés módja

Lépés 1

Egy lábasban összekeverjük a száraz hozzávalókat: liszt, búzadara, cukor, citrom reszelt héja. Majd hozzáadjuk a tejet és tojások sárgáját is, tegyük fel főni és folyamatos keverés mellett sűrűsítjük be. Amíg hűl a tojás fehérjét egy csipet sóval verjük habosra. Majd összeforgatjuk a keverékkel.

Lépés 2

Egy nagyobb serpenyőt vastagon kivajazunk, feltesszük melegedni. Majd ha kellően felmelegedett ráöntjük a masszát. Ha szeretnénk feldobni mazsolával vagy befőtt meggyel most tegyünk rá a tetejére ízlés szerint. Pár perc után felkavarjuk az aljáról a megpirult darabokat, hogy a nyers részek is megsülhessenek. Egyenletesen átpirítjuk az egészet, hogy szép aranybarna színt kapjon.

Lépés 3

Tálaljuk porcukorral megszórva és gyümölcs lekvárral, öntettel körítve.

Recept típus: Címkék: , Összetevők: , , , , , , ,
A recept értékelése

(0 / 5)

0 5 0
Ha tetszett, értékeld a receptet!

0 fő értékelte ezt a recepet.

További receptek:
  • rizskoch

    Rizskoch (rízskók)

  • töltött káposzta

    Töltött káposzta

  • frankfurti leves

    Frankfurti leves

  • mákos guba recept

    Mákos guba

  • fasírtos sün recept

    Fasírtos Süni (hidegtál dekoráció)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

16 + négy =