Brokkoli krémleves pirított kenyérkockákkal recept
2015-01-31- Adag: 4
- Elkészítési idő: 45perc
Egyszerű, mégis különleges, nagyon finom leves. A pirított kenyérkockák még különlegesebbé teszik.
Összetevők
- 50 dkg brokkoli
- 20 g margarin
- 1 közepes fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 l víz
- 2 dl főzőtejszín
- 1 db húsleves kocka
- só, bors ízlés szerint
- szerecsendió ízlés szerint
Elkészítés módja
Lépés 1
A brokkolit megmossuk és nagyjából egyforma darabokra összevágjuk.
Lépés 2
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és a margarinnal üvegesre pirítjuk. Mikor megpirult, rányomjuk a fokhagymát is. Rátesszük a brokkolit. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Sózzuk, borsozzuk és szerecsendióval is megszórjuk ízlés szerint.
Lépés 3
Puhára főzzük, majd hozzáadjuk a tejszínt és összeturmixoljuk. Szükség esetén tejjel hígíthatjuk. Visszatesszük a tűzhelyre elmorzsoljuk benne a húsleves kockát és még néhány percig főzzük. Ha szükséges tovább ízesítjük.
Lépés 4
A szikkadt kenyeret apróra felkockázzuk és serpenyőben kicsit megpirítjuk. A brokkoli krémlevest pirított kenyérkockákkal megszórva tálaljuk. Jó étvágyat!