Brokkoli krémleves pirított kenyérkockákkal recept

2015-01-31
brokkoli krémleves recept
  • Adag: 4
  • Elkészítési idő: 45perc

Egyszerű, mégis különleges, nagyon finom leves. A pirított kenyérkockák még különlegesebbé teszik.

Összetevők

  • 50 dkg brokkoli
  • 20 g margarin
  • 1 közepes fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 l víz
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 db húsleves kocka
  • só, bors ízlés szerint
  • szerecsendió ízlés szerint

Elkészítés módja

Lépés 1

A brokkolit megmossuk és nagyjából egyforma darabokra összevágjuk.

Lépés 2

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és a margarinnal üvegesre pirítjuk. Mikor megpirult, rányomjuk a fokhagymát is. Rátesszük a brokkolit. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Sózzuk, borsozzuk és szerecsendióval is megszórjuk ízlés szerint.

Lépés 3

Puhára főzzük, majd hozzáadjuk a tejszínt és összeturmixoljuk. Szükség esetén tejjel hígíthatjuk. Visszatesszük a tűzhelyre elmorzsoljuk benne a húsleves kockát és még néhány percig főzzük. Ha szükséges tovább ízesítjük.

Lépés 4

A szikkadt kenyeret apróra felkockázzuk és serpenyőben kicsit megpirítjuk. A brokkoli krémlevest pirított kenyérkockákkal megszórva tálaljuk. Jó étvágyat!

A recept értékelése

(0 / 5)

0 5 0
Ha tetszett, értékeld a receptet!

0 fő értékelte ezt a recepet.

További receptek:
  • mákos guba recept

    Mákos guba

  • fasírtos sün recept

    Fasírtos Süni (hidegtál dekoráció)

  • sajtgolyó recept

    Sajtgolyó

  • Karamellás-Kávés Csigákkal díszített torta

  • csokoládés vaníliás számos torta recept

    Csokoládés-vaníliás számos torta

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tíz + kilenc =