Brassói aprópecsenye csirkemellből recept

2015-01-25
  • Adag: 4
  • Elkészítési idő: 45perc

Brassói aprópecsenye az egyik kedvenc ételünk, amit el lehet készíteni akár csirkemellből is.

Összetevők

  • 50 dkg csirkemell
  • 100-150 g bacon szalonna
  • 2 db közepes sárga paprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 közepes fej vöröshagyma
  • 2 ek. napraforgó olaj
  • bors ízlés szerint
  • őrölt kömény ízlés szerint
  • pirospaprika ízlés szerint
  • majoránna ízlés szerint
  • só ízlés szerint

Elkészítés módja

Lépés 1

A vöröshagymát, bacon szalonnát és a paprikát felaprítjuk. Beletesszük egy serpenyőbe és sütni kezdjük. (ha szükséges nagyon kevés olajat is adhatunk hozzá) Amikor minden megpuhult, csak akkor keverjük hozzá a zúzott foghagymát és 1-2 percig még sütjük. (a fokhagyma nagyon hamar megéghet!)

Lépés 2

Közben a húst megmossuk, felkockázzuk és külön lábasban 2-3 ek. olajon megsütjük. Sózzuk, borsozzuk, majoránnát és köményt teszünk rá ízlés szerint. (20-30 perc alatt elkészül)

Lépés 3

Amikor a hús is megpuhult hozzá keverjük a serpenyőben lévő hagymás-baconös-paprikás szószunkat. Pirospaprikát teszünk rá, és ízlés szerint tovább fűszerezzük, amíg a számunkra megfelelő ízt el nem érjük. (só, bors, majoránna, kömény) Pár percig még sütjük, hogy az ízek összeérjenek.

Lépés 4

Hasábburgonyával tálaljuk. Jó étvágyat!

A recept értékelése

(0 / 5)

0 5 0
Ha tetszett, értékeld a receptet!

0 fő értékelte ezt a recepet.

További receptek:
  • császármorzsa

    Császármorzsa

  • töltött káposzta

    Töltött káposzta

  • frankfurti leves

    Frankfurti leves

  • mákos guba recept

    Mákos guba

  • fasírtos sün recept

    Fasírtos Süni (hidegtál dekoráció)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

15 − 12 =