Barack sütemény (esküvői sütemény) recept
2015-01-29- Adag: 5-6
- Elkészítési idő: 1:30 óra
Nagyon finom, mutatós, ötletes sütemény. Az esküvők egyik nagy kedvence. (esküvői süti)
Összetevők
- Tésztához: 70 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg zsír
- 30 dkg porcukor
- 2 db tojás sárgája
- Töltelékhez: 20 dkg dió
- a süti kikapart belseje
- 1 ek. cukrozatlan kakaópor
- 3-4 ek. sárgabarack lekvár
- rum vagy rum aroma ízlés szerint
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 dl tej
- 3 ml vérnarancs aroma
- 1 tojás fehérje
- kristálycukor a forgatáshoz
Elkészítés módja
Lépés 1
A tésztához a hozzávalókat összedolgozzuk, egy órát a hűtőbe pihentetjük, majd diónyi golyókat formálunk belőle és sütőpapírral kibélelt tepsibe 170 fokon 15 perc alatt megsütjük. Ha kész a belsejét óvatosan kikaparjuk.
Lépés 2
A töltelékhez a hozzávalókat összedolgozzuk és megtöltjük vele a sütiket. Kettesével összeragasztjuk őket. Vérnarancs aromával színezzük ecset segítségével. Ez után felvert tojás fehérjével megkenjük őket és rögtön kristály cukorba forgatjuk.
Lépés 3
Levéllel díszítjük. (mentalevél vagy marcipánlevél)
posted by Evelin on 2016-03-14
Kedves recept szerkesztő,
tudnál esetleg tanácsot adni azzal kapcsolatosan, hogy miért repedezett meg minden egyes gombocom teteje?
A tojas fehérjét mennyire vered fel a bevonáshoz?
Válaszodat előre is nagyon köszönöm.
Üdv,
Evelin