10 perces Fánk recept

2015-03-10
  • Adag: 15-17 db
  • Elkészítési idő: 45perc

Hihetetlen egyszerű az elkészítése, csak összegyúrjuk, nyújtjuk, szaggatjuk és már süthetjük is.

Összetevők

  • 25 dkg liszt
  • 3 ek. cukor
  • 2 dl tejföl
  • fél sütőpor
  • 1 db tojás
  • citrom héj (reszelt)
  • sütéshez olaj

Elkészítés módja

Lépés 1

Az összetevőket, jól eldolgozzuk, összegyúrjuk. A tésztánkat 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk pogácsaszaggatóval vagy egy üvegpohár segítségével. (Én 6 cm átmérőjű pohárral szaggattam, így 15-17 db lett.)

Lépés 2

Olajban (meleg, de ne túl forró) mindkét oldalát szép aranybarnára sütjük. /Tipp: a közepébe érdemes kis mélyedést csinálni, mert az olajban megpuffad és nyers maradhat. Figyeljünk arra is, hogy ne hirtelen süssük ki./

Lépés 3

A kész fánkokat szedjük egy papírtörlővel bélelt tálba, hogy felitassuk róluk az olajat, majd hintsük meg vaníliás cukorral kevert porcukorral. Jó étvágyat!

Recept típus: Címkék: , , , , , , , Összetevők: , , , , , ,
A recept értékelése

(0 / 5)

0 5 0
Ha tetszett, értékeld a receptet!

0 fő értékelte ezt a recepet.

További receptek:
  • rizskoch

    Rizskoch (rízskók)

  • császármorzsa

    Császármorzsa

  • töltött káposzta

    Töltött káposzta

  • frankfurti leves

    Frankfurti leves

  • mákos guba recept

    Mákos guba

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

nyolc + 19 =