Hogyan kell rántást készíteni?

By : | 0 Hozzászólás | On : február 24, 2017 | Kategória : Hogyan kell

Rántás, leves

Az alábbi rövid bejegyzésben bemutatjuk, hogyan kell rántást készíteni. A rántást levesek, főzelékek, mártások sűrítéséhez, illetve ízesítéséhez szoktuk elkészíteni.

Hozzávalók:

  • olaj, vagy zsír
  • liszt
  • víz

Elkészítés:

Az első lépésünk, hogy kiválasztunk egy közepes méretű, tetszőleges edényt a készletünkből. Aztán kevés (kb. 0,5 dl-nyi mennyiségű) olajat, vagy zsírt felforrósítunk az edényünkben. Ehhez hozzáadunk 2-3 fakanálnyi lisztet, ezt az elegyet pedig folyamatosan kevergetve, pirítjuk.

A kész rántáshoz, pedig, hideg vizet adagolunk, annyit, amivel sima állagúra tudjuk keverni.

Ha csomós lett:

Nem kell pánikba esni 🙂 Segít egy teaszűrő, vagy szita, amivel a csomók kifoghatók, vagy szétpasszírozhatók.

Tetszett? oszdd meg ismerőseiddel is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

18 − 7 =