Hogyan kell habarást készíteni?
By : Attila | 0 Hozzászólás | On : január 25, 2015 | Kategória : Hogyan kell
Gyakran olvashatjuk recept könyvekben és online recept gyűjteményekben, hogy “habarást” készítünk. A legtöbb esetben nincs külön részletezve, hogyan is készíthetjük el magát a habarást illetve mik a pontos összetevői. Az alábbi rövid leírás segítségünkre lehet ilyen esetekben.
Összetevők
Nagyobb lábas főzelék esetén
- 300g tejföl
- 3 evőkanál liszt
- tej
Elkészítés
- A tejfölt öntsük egy tálba, majd keverjük selymesre.
- Az így felkavart tejfölre szitáljunk rá 3 evőkanál lisztet.
- Kis tej hozzáadásával keverjük csomómentesre a tejfölt és a lisztet. A keverést végezhetjük kézi mixerrel is, így könnyebben elérhetjük, hogy csomómentes legyen.
- Az elkészült habarásunkat lassan adjuk hozzá a készülő ételhez. Fontos, hogy miközben öntjük az ételbe sűrűn kevergessük az ételt, mert különben összeugrik a habarás.
Mielőtt beleöntenénk a habarást az ételbe előtte merjünk ki egy kicsit a forró levéből a habarásba, és ezzel együtt is keverjük csomómentesre a tejfölt.
Receptek
- Legújabb
- Népszerű
- Ajánló
-
Rizskoch (rízskók)
(0 / 5)
-
Császármorzsa
(4.5 / 5)
-
Töltött káposzta
(0 / 5)
-
Barack sütemény (esküvői sütemény)
(4 / 5)
-
Császármorzsa
(4.5 / 5)
-
Mézes kókuszkocka
(5 / 5)
-
Klasszikus kakaós csiga
(0 / 5)
-
Tárkonyos, citromos csirkeragu leves
(0 / 5)
-
Omlós sajtos rúd
(5 / 5)
Heti recept ajánló
Sajtos hamburger házilag
Nincs is jobb egy házilag készített sajtos hamburgernél. Ideális gyors étel baráti összejövetelekre és kerti partikra. Gyors és ízletes, amerikai stílusú... tovább
Recept megtekintése