Hogyan kell habarást készíteni?

By : | 0 Hozzászólás | On : január 25, 2015 | Kategória : Hogyan kell

Gyakran olvashatjuk recept könyvekben és online recept gyűjteményekben, hogy “habarást” készítünk. A legtöbb esetben nincs külön részletezve, hogyan is készíthetjük el magát a habarást illetve mik a pontos összetevői. Az alábbi rövid leírás segítségünkre lehet ilyen esetekben.

Összetevők

Nagyobb lábas főzelék esetén

  • 300g tejföl
  • 3 evőkanál liszt
  • tej

Elkészítés

  1. A tejfölt öntsük egy tálba, majd keverjük selymesre.
  2. Az így felkavart tejfölre szitáljunk rá 3 evőkanál lisztet.
  3. Kis tej hozzáadásával keverjük csomómentesre a tejfölt és a lisztet. A keverést végezhetjük kézi mixerrel is, így könnyebben elérhetjük, hogy csomómentes legyen.
  4. Az elkészült habarásunkat lassan adjuk hozzá a készülő ételhez. Fontos, hogy miközben öntjük az ételbe sűrűn kevergessük az ételt, mert különben összeugrik a habarás.

Mielőtt beleöntenénk a habarást az ételbe előtte merjünk ki egy kicsit a forró levéből a habarásba, és ezzel együtt is keverjük csomómentesre a tejfölt.

 

Tetszett? oszdd meg ismerőseiddel is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

nyolc − 1 =